joi, 1 iulie 2010

Cum sa aduci mai multi vizitatori pe site

Exista mai multe modalitati de a aduce vizitatori pe site. Optimizarea pentru motoarele de cautare este una din posibilitati, una dintre cele mai importante. Metoda aduce persoane care cauta informatii pe internet pe site-ul tau. Complementar cu aceasta metoda puteti ajuta chiar dumneavoastra profesionisti pentru a va crea un site cu multi vizitatori. Creare unui continut lipicios ("sticky" in engleza, vezi definitia aici) pe site este modaliteatea de a fideliza vizitatorii, de ai face sa se reintoarca pe site pentru a vedea stirile, produsele, serviciile si ofertele pe care le oferiti.

Practic, vizitatorii care au ajuns la dumneavoastra pe site prin alte metode (optimizarea pentru motoarele de cautare, alte metode de reclame, etc) ii faceti sa se reintoarca pe site deoarece au devenit interesati de ce contine site-ul si acum revin pentru a vedea mai multe. Vorba va merge din om in om si alte persoane vor intra pe site la recomandarea altora. Practic vizitatorii se transforma in forta de marketing.

In continuare puteti citi de pasi pe care puteti sa ii faceti dumneavoastra pentru a va face continutul site-ului lipicios:

  1. Adaugati des continut nou, original si folositor. Prezentati gratuit vizitatorilor dumneavoastra informatii pe care nu le pot gasi in alte parti. Multa lume este in cautare de informatii despre "cum sa" faca diverse operatii, furnizandu-le aceste informatii dumneavoastra deveniti pentru ei un expert in campul dumneavostra de activitate. In timp aceasta expertiza va aduce profituri pentru dumneavoastra. Incercati sa adaugati informatii noi in fiecare saptamana sau chiar de cateva ori pe septamana. Daca lumea nu va gasi informatii noi pe site atunci ei vor merge pe alte site-uri.
  2. Publicati un newsletter cu articolele pe care le scrieti pe site. Faceti usor pentru vizitatori sa se inscrie pe site la un newsletter si daca el va fi folositor il vor trimite prietenilor care se vor inscrie la randul lor pe site. Daca in cadrul newsletterului introduceti un mic text despre articol si ii trimiteti pe site pentru a citi articolul intreg atunci mai multe persoane vor intra pe site la dumneavoastra. Un astfel de newsletter este gratuit de trimis si este un beneficiu atat pentru dumneavostra cat si pentru clientii dumneavostra. Pe langa un newsletter puteti pune la dispozitia vizitatorilor si o functie de accesare a stirilor prin RSS. Puteti citi mai multe despre RSS aici.
  3. Introduceti pe site o facilitate pentru a recomanda site-ul unui prieten. In acest fel facilitati vizitatorilor recomandarea site-ului prietenilor lor care vor intra pe site si poate vor recomanda la randul lor site-ul altor persoane.
  4. Creati un forum pe site, un loc unde vizitatorii pot sa interactioneze atat intre ei cat si cu dumneavoastra. Este o modalitate foarte buna sa le oferiti ajutor celorlalti dar si sa le acordati posibilitate sa se ajute intre ei. De asemenea va creati o imagine a unui om real, nu sunteti doar ceva impersonal din spatele unui site. Fara posibiliatea de a interactiona oamenii isi vor pierde interesul destul de rapid. Daca vizitatorii vor lasa un mesaj atunci ei se vor intoarce peste cateva zile sa vada raspunsul.
  5. Aduceti-le aminte vizitatorilor sa adauge site-ul dumneavostra la site-urile lor favorite.Comunicati-le faptul ca site-ul dumneavoastra se actualizeaza des si ca pe el pot gasi informatii folositoare. Doriti ca vizitatorii sa se intoarca des si sa petreaca cat mai mult timp la dumneavoastra pe site.
  6. Impartiti articolele in mai multe parti pe care sa le publicati separat. Daca reusiti sa le treziti interesul despre subiectul respectiv atunci ei vor citi toate articolele din seria respectiva.
  7. Creati oferte speciale pentru vizitatorii dumneavoastra de cateva ori pe luna. Variati ofertele pentru a le mentine interesul. Una din cele mai grele operatii este transformarea vizitatorilor in clienti, cu ajutorul acestor oferte veti creste nu numai vizitatorii de pe site cat si vanzarile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu