duminică, 27 iunie 2010

10 motive sa treci la Windows 7

Exista unii oameni, mai ales in Romania, care inca nu stiu ca exista un OS numit Windows 7, ca Vista e foarte nou ( pe cand el e din 2007 ) sau sa nu stie altceva in afara de XP.
Prin aceasta postare incerc sa informez cat de cat lumea despre windows 7 si sa le dau numai putin de 10 motive sa treaca la noul OS Microsoft.

1. Windows XP Mode – Daca cumparati Windows 7 cel putin Professional, veti putea beneficia de Windows XP Mode, un Windows XP SP3 licentiat in masina virtuala Microsoft Virtual PC. Astfel, veti putea beneficia dintr-o lovitura si de inovatiile din W7 si de caracteristicile batranului XP.

2. Compatibilitatea – Windows Vista a fost dezastruos in privinta compatibilitatii, o gramada de programe functionau prost sau de multe ori deloc. Si azi mai sunt unele probleme cu Vista, dar izolate. Microsoft nu a mai vrut sa repete aceasta isprava cu Windows 7 si a facut o baza de date in privinta compatibilitatii foarte buna – aproape orice joc si program merge pe W7 RTM. Mai sunt unele exceptii, dar e clar ca nu vor ramane nerezolvate mult timp.

3. Interfata – In ciuda tuturor gurilor rele ce zic ca e copiata de la Vista si de la unele Macuri, W7 are o interfata originala, usor de navigat prin ea, care iti incanta ochii ( asta comparand-o cu alte OSuri :P ). In adaos la acest lucru, se pot folosi teme ( va reamintim ca siteul nostru are 2 creatii originale de teme ce le gasiti in partea dreapta a paginii ) ce schimba multe lucruri : culoarea taskbarului, se schimba la un anumit interval de timp backgroundul desktopului cu imagini setate, sunet la start etc. . E posibil totusi sa nu va placa taskbarul, asa ca puteti prin setari sa il aduceti inapoi pe cel din Windows Vista.

4. Suportul Microsoft – Lucrul e sigur, Microsoft va avea grija sa aiba grija de fiecare copie de W7 pe care o vinde cat poate. Daca aveti vreo problema , puteti oricand sa apelati la suportul online Microsoft sau la Helpul incorporat, ce a fost realizat foarte bine.

Desigur, lucrul se aplica daca aveti Windows 7 original. Daca nu, luati-va gandul dela suport :P .

5. Stabilitatea – De 3 luni de cand lucrez cu W7 RC nu am avut parte de nici un crash, adica niciodata nu s-a blocat PCul si sa fiu nevoit sa dau restart. BSODuri? Ei, as minti daca as zice ca nu au existat, dar s-au datorat faptului ca am alocat prea multa memorie RAM unei masini virtuale ( beware! ) . In rest, sistemul de operare a fost stabil, rarele probleme fiind rezolvate cu un simplu CTRL-ALT-DELETE. Deci as putea spune ca Windows 7 ofera un plus de stabilitate.

6. Cerintele mici – “Relativ mici” . Logic ca pe un PIII la 800 de MHz nu va va functiona Windows 7, dar, la preturile din ce in ce mai scazute ale componentelor puternice, Windows 7 are niste cerinte mici:
Procesor de minim 1.0 GHz, 32 sau 64 bit
Placa video cu WDDM 1.0 si suport DirectX9
1 GB RAM pentru 32, 2 GB RAM pentru 64 bit
16 GB spatiu liber pentru versiunea 32 bit si 20 de Gigantes pentru versiunea 64 bit

7. Consumul eficient de RAM – S-au dus vremurile in care un OS trebuia judecat pentru cat de mult RAM consuma. Acum nu putini sunt cei care au 4 – 8 GB RAM si care doresc ca acea memorie sa fie utilizata eficient, iar Windows 7 face exact asta. Nu conteaza cat consuma W7 in Idle, conteaza sa il consume eficient si pentru o usurare in munca utilizatorului, facand programele mai rapide.

8. Suport Multi touch – Exact ceea ce vroiati daca aveti ecran pe baza cu atingere. Stiu, acum vreo zece ani cand vedeam in filme ecrane touchscreen ni se parea ceva SF, dar azi au inceput deja sa fie o obisnuinta. Windows 7 ofera suport pentru touchscreen ( ba chiar multi-touch, mai multe atingeri ! ), deci cu acest OS veti putea folosi la maxim ecranele dumneavoastra!

9. Navigare mai usoara, functii imbunatatite – Arhicunoscute programe ca Windows Explorer au suferit si ele un upgrade odata cu Windows 7. Cu noul Windows Explorer puteti sa va sortati fisierele de pe HDD mai bine ca niciodata, puteti modifica ce doriti, sa puneti mii de fisiere dar sa gasiti doar unul singur, cautand pe baza de nume, data, extensie, etc. . Gadgeturile din Windows Vista sunt mai bune si ele, consumand mai putine resurse ca in predecesorul W7. Si programe mai putin importante, ca Paint, arata si functioneaza si ele mai bine, cand va plictisiti puteti face un desen artistic electronic cu noul Paint :P !
Windows 7 ” se intelege” bine si cu stickuri sau DVD-uri, dumneavoastra putand sa ardeti DVD-uri doar cu burnerul incorporat in Windows, sau sa gasiti fisierul ala de care aveti atata nevoie maine la munca de pe stickul ce l-ati dat cui nu trebuia.

10. Trial – Microsoft nu obliga utilizatorii sa testeze Windows 7 cumparand produsul direct, ci le da sansa sa isi faca o impresie utilizand o versiune Trial a Windows 7 Enterprise, versiunea destinata marilor companii, ce se gaseste pe microsoft.com. Asa va puteti decide daca OSul merita banii sau nu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu