luni, 21 iunie 2010

ROMANIA

O NOUA ROMANIE

In decembrie 1989, Romania a redevenit o natiune libera. Tara noastra este gata sa primeasca acum turisti din intreaga lume care sa se bucure de minunata si diversificata ei traditie culturala, de pitorescul peisajelor si de posibilitatile de petrecere a timpului liber. Un nou val de entuziasm si daruire au redat stralucire obiectivelor turistice pentru a transforma Romania intr-o destinatie de vacanta unica.

Atat de multe lucruri de vizitat si de facut

Puteti alege dintr-o gama extrem de variata de activitati si de locuri de vizitat. Puteti schia in statiuni montane traditionale sau construite in acest scop, sau puteti sa trandaviti la soare pe plajele Marii Negre, care sunt asemanatoare cu cele mediteraneene.

Lacurile sunt specifice in multe parcuri din Bucuresti

Puteti face drumetii in locuri inca neumblate, unde raurile au apa cristalina, sau puteti explora cu barca cei 5 640 km2de salbaticie din Delta Dunarii. Din aceasta suprafata totala, 4 340 km2 se gasesc pe teritoriul Romaniei. Aici puteti admira pelicani si alte specii de pasari amenintate de disparitie, printre insule plutitoare acoperite de stuf.

Puteti de asemenea sa vizitati muzeele si galeriile de arta din orase si sa descoperiti arhitectura specifica a acestora.

O istorie de legenda

In primul rand, chiar numele tarii, Romania, ne reaminteste faptul ca civilizatia Romei antice a avut o influenta decisiva asupra evolutiei sale si ca multe monumente dateaza din perioada respectiva.

Puteti admira, de asemenea, fortarete medievale, manastiri construite in stil bizantin, cu picturi murale exterioare, si case taranesti decorate in functie de specificul fiecarei regiuni, iar castelul lui Dracula este doar unul dintre numeroasele castele si palate impresionante care pot fi vizitate.

Traditii culturale inca existente

In Transilvania puteti asista la festivaluri populare care reprezinta o manifestare autentica a obiceiurilor locale, si nu doar un spectacol special destinat vizitatorilor. Sculpturile in lemn sau obiectele de ceramica pe care le cumpara si sunt facute pentru a fi folosite cu placere, ele nu reprezinta simple suveniruri lipsite de valoare.

Unul dintre aspectele extraordinare care caracterizeaza aceasta tara este patrimoniul ei folcloric. Timp de zeci de ani, el a fost foarte putin cunoscut in afara hotarelor tarii. Dar patrimoniul Romaniei nu este doar unul folcloric! Bucurestiul era numit in perioada interbelica "Micul Paris" si pe buna dreptate!

Astazi, salile de opera si de concerte, unde au loc spectacole de o excelenta calitate, expozitiile permanente de arta, cum ar fi cea a sculptorului Constantin Brancusi, muzeele si galeriile interesante sunt toate caracteristice noii si sofisticatei sensibilitati artistice a romanilor.

Dotari moderne si preturi accesibile tuturor

Mai mult decat atat, puteti vizita toate aceste locuri profitand de confortul oferit de tot mai multe hoteluri si restaurante, de reteaua interna de transport aerian, pe calea ferata sau cu autobuzul, toate la preturi surprinzator de scazute. Specialitatile culinare locale si vinurile de regiune sunt o adevarata revelatie. Sa nu uitam ca spectacolele de opera sunt de calitate si accesibile tuturor. Romania merita sa fie vizitata! Veniti sa va convingeti singuri!

Noul viitor este plin de speranta si incredere

Brasov, unul dintre splendidele orase medievale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu