vineri, 25 iunie 2010

CUM SA ITI FACI SITE LA LX.RO

Cum se face un site web mic si simplu
Iti recomand sa alegi unul din seria de programe web de tip “What You See Is What You Get”. In traducere sunt porgramele cu care poti sa creezi un site fara sa scrii efectiv codul. Super! Eh, nu chiar. Nu o sa iasa nimic exact cum vrei, si uneori observi stupefiat cum modificand o mica portiune a paginii se face vraiste toata pagina. Dar nu totul e perfect, pana la urma trebuie doar sa mearga, nu? Un astfel de program este Dreamweaver. E bun, are si cateva tutoriale. Aptana e chiar gratuit, dar mai greu de folosit.

Cum se face un site web de prezentare firma
Pana la un site de prezentare decent este un drum lung. Ca sa iti faci o idee despre ce presupune acesta, etapele realizarii unui site sunt descrise destul de bine aici. Tutoriale bune gasesti pe www.w3schools.com. Pe scurt, daca esti pus pe treaba, intr-o luna inveti html si css, apoi in 2-3 saptamani, in functie de pretenii, faci site-ul. Ca sa il faci sa aduca vizitatori din motoarele de cautare, o sa iti ia mai mult de o luna. Pentru ca informatia este imprastiata, parerile sunt impartiete, in definitiv optimizarea pentru motoarele de cautare nu este o stiinta exacta. De ce ai nevoie de motoarele de cautare? Pai, pentru ca, in cazul celor mai mute site-uri, 70% din trafic vine din motoarele de cautare ( gen google ).
Dar poate ca nu ai atat timp la dispozitie. Poate ca ai o firma de condus. Poate nu. Oricum, eu cred ca nu are rost sa pierzi atata timp cu aceasta problema decat daca vrei sa continui ulterior in acest domeniu. Sfatul meu este sa angajezi profesionisti.

Cum se face un site web complex
Dupa cum sugereaza si numele site-ului, e complex. Chiar pentru un web designer experimentat realizarea unui astfel de site dureaza peste o luna. Din cauza ca la inceputul unui site mare trebuie gandit in perspectiva, codul trebuie optimizat pentru a facilita modificarile ulterioare. Daca te rezumi la “las-o bha ca merge-asa” cum zice vorba romanului, mai tarziu o sa regreti si o sa pierzi mult timp. Chiar daca un incepator isi dedica eforturile unui astfel de proiect, in final ii va lipsi experienta. Unde apar cel mai des erorile, cand baza de date nu o sa mai faca fata, cum optimizam viteza de incarcare a site-ului, de ce site-ul nu arata la fel in toate browserele, cele mai bune framework-uri si extensii ale limbajelor de programare si cand sunt ele utile, toate aceste cunostinte se acumuleaza doar prin experienta. Parerea mea este aceeasi, angajeaza profesionisti.

Toate acestea de sus va spun solutii pentru mai multe variante. Noi in acest tutorial o sa va aratam una dintre ele, mai exact, cintruirea unui website pe domeniul lx.ro cu PHP Fusion. Priviti cu atentie si incercati si voi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu